Hírek‎ > ‎

Levelezős csapatverseny

Péter Erben, 2012. máj. 14. 12:50   [ 2012. máj. 14. 12:51 frissítve ]
A Bolyai Kollégium, az Eötvös Loránd Tudományegyetem természettudományos és informatikai tehetséggondozó műhelye levelezős csapatversenyt hirdet középiskolás diákok számára.

Kik jelentkezhetnek?

Három fős csapatok jelentkezését várjuk. A feladatok több tudományterületet ölelnek fel, ezért érdemes különböző érdeklődési körrel (matematika, fizika, kémia, földrajz, biológia, informatika) rendelkező diákoknak jelentkezni, hogy közös erővel, kooperációval a lehető leghatékonyabban tudjátok megoldani a feladatokat.

Hogyan zajlik a verseny?

A verseny két fordulójában a csapatoknak a verseny honlapján közzétett feladatokat kell a kiírt határidőre megoldani. A feladatok között szerepel önálló kutatómunka, mérés, kísérletezés, számítógépes modellezés.

Díjazás

A versenyt legjobban teljesítő 6 csapat meghívást kap egy izgalmas, élményekkel teli egyhetes nyári táborba, ami az érdekes előadások mellett lehetőséget nyújt kirándulásra, sportolásra, kikapcsolódásra, és az egyetemi élettel való ismerkedésre.

Jelentkezés

Jelentkezni lehet e-mailben, a verseny 'kukac' bolyai.elte.hu címen, az első feladatsor megoldásának beküldésével. Az e-mail tartalmazza a csapattagok nevét, iskolájának nevét és címét, évfolyamát, e-mail címeit, illetve egy szabadon választott pontosan 42 karakteres csapatnevet.

A nevezés díjtalan.

Honlap