Hírek‎ > ‎

Pályázat matematikából, középiskolásoknak

Péter Erben, 2012. júl. 7. 5:37   [ 2012. júl. 7. 5:39 frissítve ]
A pályázat témája:
KÖZÉPISKOLAI MATEMATIKÁHOZ KAPCSOLÓDÓ PROBLÉMÁK, ÉRDEKESSÉGEK

Ami biztosan ide tartozik: régi korok matematikája, hétköznapok matematikája, a matematika és a természettudományok kapcsolata, gyakorlati alkalmazások, hogyan lehet egy ismert feladatot folytatni, újszerű és érdekes feladatok vagy trükkös megoldások, stb. Pályázni egyénileg lehet, vagy maximum 3 fős csapattal. A pályamunkákat a Bolyai Intézet oktatóiból álló zsűri fogja elbírálni.

Díjak (csapat esetén a jutalom megoszlik a tagok közt):

I. díj: 20 ezer Ft értékű könyvutalvány,
II. díj: 15 ezer Ft értékű könyvutalvány,
III. díj: 10 ezer Ft értékű könyvutalvány,
Dicséret: Polygon könyv

A díjazottak oklevélben is részesülnek, amelyen a helyezésüket is feltüntetjük. A pályázó(k) által megnevezett felkészítő tanár(ok) a díjazottakkal azonos jutalomban és szintén oklevélben részesülnek. Minden pályamunkáról szöveges szakmai értékelést küldünk a pályázóknak. A legjobb dolgozatokat a Polygon c. folyóirat szerkesztőbizottsága is megvizsgálja közölhetőség szempontjából.

A beadott dolgozatok maximális terjedelme 10 oldal lehet (ábrákkal, képekkel, táblázatokkal, grafikonokkal együtt).

Beküldési határidő: 2012. szeptember 20. A pályamunkákat a következő címre kérjük beküldeni: Dr. Pintér Lajos címzetes egyetemi tanár, SZTE Bolyai Intézet, 6720 Szeged, Aradi vértanúk tere 1. A borítékra kérjük ráírni: Pályázat matematikából, középiskolásoknak. A dolgozatokhoz az alábbi adatok mellékelését kérjük:
  • a pályázó(k) neve, lakcíme, telefonszáma, e-mail címe,
  • a pályázó(k) iskolájának neve, címe, telefonszáma, e-mail címe,
  • a felkészítő tanár(ok) neve.

A dr. Pintér Lajos vezette zsűri saját szempontjai alapján fog dönteni – a mellékelt útmutató figyelembevételével, szakértő lektorok bevonásával.
A pályázaton való részvétellel a pályázók a zsűri döntését elfogadják. A beküldött pályamunkák nem nyilvánosak, azokat eredményhirdetés
után nem őrizzük meg és nem küldjük vissza.

Kérjük, olvassák el figyelmesen a következő útmutatót, és tekintsék meg a pályázat honlapját is: