50 éves a speciális matematika tagozat a Berzsenyiben

Meghívó

A Berzsenyi Dániel Gimnáziumban  50 éve működik speciális matematika tagozat. Ennek alkalmából találkozót szervezünk, melyre szeretettel hívjuk egykori és jelenlegi matematika tagozatos diákjainkat  és tanáraikat. 

A találkozó időpontja: 2014. április 11. délután 3 óra
Helyszíne: 1133 Kárpát u. 49-53., az iskola jelenlegi épülete. 

A találkozón bemutatkoznak mostani tagozatos diákjaink -  az idősebbek bepillantást nyerhetnek a mai  tagozatosok munkájába. A fiatalok pedig - reményeink szerint - megismerkedhetnek elődeik életútjával, kicsit képet alkothatnak arról, milyen lehet a folytatás egy spec. mat.-os érettségi után. A program kötetlen beszélgetéssel zárul. 

Szeretnénk a résztvevőkkel együtt alakítani, tartalmassá tenni ezt a délutánt, ezért kérjük:
  • Részvételi szándékát jelezze a regisztrációs oldalon
  • Ha van rá lehetősége, továbbítsa a meghívást tanárainak, osztálytársainak, speciális matematika tagozatos iskolatársainak. 
  • Ha egy kerekasztal-beszélgetés keretében szívesen beszélne arról, milyen út vezetett a gimnáziumi matematika tagozatos évektől jelenlegi munkájához, írja meg ezt a groma.virag@gmail.com címre. 
  • Terveink szerint a beszélgetések párhuzamosan, több kisebb körben zajlanak majd: (a) matematikusok, (b) matematikát felhasználók (mérnök, fizikus, informatikus, közgazdász), és (c) teljesen más irányvonalat választók (orvos, jogász, bölcsész, művész,...). 
  • Tárgyi emlékekkel is szeretnénk felidézni az elmúlt 50 évet. Ha a találkozó idejére szívesen tesz közkinccsé - egy kiállítás erejéig - egykori könyvet, füzetet vagy más, tagozathoz kapcsolódó emléket, jelezze a fenti címen.
  • Végül, hogy a matematika is jelen legyen a találkozón: Ha van múltbéli vagy jelenlegi kedvenc matematika feladata, problémája, küldje el nekünk. A beküldött problémákat a honlapon közzétesszük.
  • Bármiféle kérdéssel, javaslattal a fenti címen tud elérni bennünket.

Az iskola matematika munkaközössége nevében:
Gál Györgyné (Groma Virág),
 egykori matematika tagozatos diák